Kačica na mede

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
200 minút
Obtiažnosť
stredná obtiažnosť
Porcií
6 ľudia
Chod
Obed
Uverejnil
Uverejnené
1 ks
Kačica
1 malé množstvo
Soľ
1 malé množstvo
Rasca
1 ks
Červená kapusta
3 PL
Olej alebo Masť
1 ks
Cibuľa
3 PL
Kryštáľový cukor
1 kg
Zemiaky
400 g
Múka polohrubá
Kačica na mede

Výborná kačka s chrumkavou kôrkou pripravovaná na mede s domácimi lokšami a červenou kapustou

  1. Kačku umyjeme, nasolíme, posypeme celou rascou, dáme na pekáč podlejeme trochou vody
  2. Dáme kačku do trúby a necháme piecť na nižších stupňoch (cca 160°C), aby sa pekne zatiahla. Dôležité je kačicu pravidelne podlievať
  3. Keď je koža pekne zafarbená, vrchnú časť pekáča odkryjeme, zvýšime teplotu v rúre a dopekáme.
  4. Pred koncom pečenia potrieme kačku medom a necháme len krátko piecť, aby sa neprepálila.
  5. Červenú kapustu zbavíme vrchných listov, opláchneme, nakrájame na malé kúsky, nasolíme a necháme odstáť cca 15-30min.
  6. Nadrobno si nakrájame cibuľku a dáme ju v hrnci opražiť na rozpálenom oleji alebo na masti.
  7. Keď cibuľka chytí zlatistú farbu, tak prisypeme cukor a za stáleho miešania necháme skaramelizovať.
  8. Primiešame kapustu, zakryjeme a necháme dusiť do zmäknutia kapusty po prípade, kým sa neodparí voda.
  9. Uvaríme si zemiaky v šupke, necháme ich vychladnúť a popučíme ich.
  10. Na pracovnú dosku nasypeme múku, pridáme soľ, zemiaky a vypracujeme cesto.
  11. Cesto rozdelíme na kúsky, vyvaľkáme a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Na záver môžeme potrieť masťou alebo výpekom.

Žiadne komentáre, buďte prvý!

Pridaj komentár

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Poznámka: Komentáre na webovej stránke odrážajú názory ich autorov a nie názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*