Mušle na bielom víne

No votes yet.
Please wait...
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia
10 minút
Obtiažnosť
stredná obtiažnosť
Porcií
4 ľudia
Chod
Obed
Uverejnil
Uverejnené
4 kg
Mušle
4 dl
Biele suché víno
4 ks
Šalotka jemne nakrájaná
4 ks
Cesnak nakrájaný nadrobno
1 ČL
Soľ
1 hrsť
Mix čerstvých nasekaných byliniek
6 PL
Maslo
Mušle na bielom víne

Veľmi chutný recept. Netypický pre našu oblasť, ale verím, že aj u nás žije veľa gurmánov, ktorý si pochutnajú na tomto jedle.

 

  1. Dobre opláchnuť a vydrhnúť mušle pod studenou vodou. Je potrebné odstrániť aj vlásce a iné časti, ktoré sú na mušliach.
  2. Vo veľkom hrnci, necháme zohriať víno, šalotku, cesnak a soľ a dusíme približne 5 minút.
  3. Pridáme mušle, zakryjeme a zvýšime teplotu. Varíme približne 5 minút až po dobu, kedy sa mušle otvoria
  4. Vmiešame bylinky a maslo a je hotovo. Môžeme servírovať. Podávame obvykle s pečivom.

Žiadne komentáre, buďte prvý!

Pridaj komentár

Poznámka: Komentáre na webovej stránke odrážajú názory ich autorov a nie názory tohto webového portálu. Členovia sú požiadaní, aby upustili od urážok, nadávania a vulgárnych výrazov. Vyhradzujeme si právo odstrániť akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*
*