Hospodský hovädzí guláš

Hodnotenie: 4.0/5. Od 1 užívateľa.
Prosím čakajte...
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
120 min
Obtiažnosť
stredná obtiažnosť
Porcie
4 os.
Chod
Obed
Pridal
Uverejnené
500,00 g
Hovädzie mäso na guláš
500,00 g
Cibuľa
3,00 PL
Sádlo
2,00 PL
Mletá paprika sladká
4,00 ks
Cesnak
1,00 ČL
Kmín drtený
2,00 dl
Paradajkový pretlak
1,00 ČL
Čierne korenie mleté
2,00 ČL
Soľ
1,00 PL
Majoránka drtená
1,00 pohár
Voda na podlievanie
1,00 ks
Cibuľa (na ozdobu)
Hospodský hovädzí guláš

Guláš je najvhodnejšie podávať s knedľou, ale ako príloha sa môžu zvoliť aj zemiakové placky, cestoviny alebo ryža, podľa chuti.

Môžete zdieľať na:
  1. Nakrájame cibuľku, orestujeme na sádle do zlatista a zasypeme mletou červenou paprikou a premiešame.
  2. Pridáme na kocky nakrájané mäso a miešame až kým sa nezatiahne. Následne osolíme a okoreníme.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a pridáme malé množstvo vody (cca 2dl). Prisypeme kmín, prelisovaný cesnak a necháme dusiť. Občas miešame a pridávame po troche vodu podľa potreby. Guláš by mal byť hustý, nie moc riedky.
  4. Približne po hodine a pol ochutnáme mäso, či je dostatočne udusené. Ak je mäso hotové, tak pridáme majoránku a necháme ešte približne 10 minút prevariť.
  5. Môžeme podávať s čerstvo nakrájanou cibuľkou a ako príloha je najvhodnejšia knedľa.

Zatiaľ žiadne komentáre, buďte prvý!

Pridaj komentár

Poznámka: Komentáre na webových stránkach odrážajú názory príslušných autorov a nie názory tohto webového portálu. Žiadame členov, aby sa zdržali urážok a vulgárneho vyjadrenia. Vyhradzujeme si právo vymazať akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Vaša e-mailová adresa nebude uverejnená. Požadované polia sú označené ako *

*
*

Pridajte sa k nám.

Páči sa Vám náš portál? Registrujte sa a zdieľajte Vaše recepty.