Suroviny vymiesime so štartérom a vymiesime cesto, ktoré sa odlepuje od stien.
Cesto dáme na pomúčenú dosku, poprekladáme a voložíme do ošatky, ktorú vysypeme zemiakovým škrobom.
Prikryté cesto necháme kvasiť približne 4 hodiny pri teplote 22-24°C.
Rozohrejeme rúru na 250°C. Hneď na začiatku vložíme na stredný rošt plech a na spodok rúry vložíme ďalší plech určený na zaparenie.
Po rozohriatí na stredný plech preklopíme chlieb z ošatky a na spodný plech dáme vodu, ktorá sa bude odparovať a pomôže chlebu narásť do výšky.
Pečieme 10 minút a potom vyberieme plech s vodou, necháme rúru krátko vyvetrať a pečieme ešte 20 minút pri znížinej teplote na 200°C.
Chlieb vyberieme, poklepeme po povrchu a ak vydáva dutý zvuk, tak je upečený. Chlieb necháme niekoľko hodín vychladnúť na mriežke.
Zatiaľ žiadne komentáre, buďte prvý!