Kváskový chlieb

No votes yet.
Prosím čakajte...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
30 min
Obtiažnosť
stredná obtiažnosť
Porcie
10 os.
Chod
Desiata
Pridal
Uverejnené
120,00 g
Ražná chlebová múka
150,00 g
Voda
1,00 PL
Kvások
500,00 g
Múka (biela alebo celozrnná
250,00 g
Voda
2,00 ČL
Soľ
2,00 ČL
Mletá rasca
Kváskový chlieb

Domáci bezvaječný a bezlaktózový chlieb z kvásku

Môžete zdieľať na:
  1. Suroviny vymiesime so štartérom a vymiesime cesto, ktoré sa odlepuje od stien.
  2. Cesto dáme na pomúčenú dosku, poprekladáme a voložíme do ošatky, ktorú vysypeme zemiakovým škrobom.
  3. Prikryté cesto necháme kvasiť približne 4 hodiny pri teplote 22-24°C.
  4. Rozohrejeme rúru na 250°C. Hneď na začiatku vložíme na stredný rošt plech a na spodok rúry vložíme ďalší plech určený na zaparenie.
  5. Po rozohriatí na stredný plech preklopíme chlieb z ošatky a na spodný plech dáme vodu, ktorá sa bude odparovať a pomôže chlebu narásť do výšky.
  6. Pečieme 10 minút a potom vyberieme plech s vodou, necháme rúru krátko vyvetrať a pečieme ešte 20 minút pri znížinej teplote na 200°C.
  7. Chlieb vyberieme, poklepeme po povrchu a ak vydáva dutý zvuk, tak je upečený. Chlieb necháme niekoľko hodín vychladnúť na mriežke.

Zatiaľ žiadne komentáre, buďte prvý!

Pridaj komentár

Poznámka: Komentáre na webových stránkach odrážajú názory príslušných autorov a nie názory tohto webového portálu. Žiadame členov, aby sa zdržali urážok a vulgárneho vyjadrenia. Vyhradzujeme si právo vymazať akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Vaša e-mailová adresa nebude uverejnená. Požadované polia sú označené ako *

*
*

Pridajte sa k nám.

Páči sa Vám náš portál? Registrujte sa a zdieľajte Vaše recepty.