Kváskový chlieb

No votes yet.
Prosím čakajte...
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
30 min
Obtiažnosť
stredná obtiažnosť
Porcie
10 os.
Chod
Desiata
Pridal
Uverejnené
120,00 g
Ražná chlebová múka
150,00 g
Voda
1,00 PL
Kvások
500,00 g
Múka (biela alebo celozrnná
250,00 g
Voda
2,00 ČL
Soľ
2,00 ČL
Mletá rasca
Kváskový chlieb

Domáci bezvaječný a bezlaktózový chlieb z kvásku

Môžete zdieľať na:
  1. Suroviny vymiesime so štartérom a vymiesime cesto, ktoré sa odlepuje od stien.
  2. Cesto dáme na pomúčenú dosku, poprekladáme a voložíme do ošatky, ktorú vysypeme zemiakovým škrobom.
  3. Prikryté cesto necháme kvasiť približne 4 hodiny pri teplote 22-24°C.
  4. Rozohrejeme rúru na 250°C. Hneď na začiatku vložíme na stredný rošt plech a na spodok rúry vložíme ďalší plech určený na zaparenie.
  5. Po rozohriatí na stredný plech preklopíme chlieb z ošatky a na spodný plech dáme vodu, ktorá sa bude odparovať a pomôže chlebu narásť do výšky.
  6. Pečieme 10 minút a potom vyberieme plech s vodou, necháme rúru krátko vyvetrať a pečieme ešte 20 minút pri znížinej teplote na 200°C.
  7. Chlieb vyberieme, poklepeme po povrchu a ak vydáva dutý zvuk, tak je upečený. Chlieb necháme niekoľko hodín vychladnúť na mriežke.

Zatiaľ žiadne komentáre, buďte prvý!

Pridaj komentár

Poznámka: Komentáre na webových stránkach odrážajú názory príslušných autorov a nie názory tohto webového portálu. Žiadame členov, aby sa zdržali urážok a vulgárneho vyjadrenia. Vyhradzujeme si právo vymazať akýkoľvek komentár bez predchádzajúceho upozornenia alebo vysvetlenia.

Vaša e-mailová adresa nebude uverejnená. Požadované polia sú označené ako *

*
*

Pridajte sa k nám.

Páči sa Vám náš portál? Registrujte sa a zdieľajte Vaše recepty.