- Čas prípravy
- 50 min
- Čas varenia
- 15 min
- Obtiažnosť
- nízka obtiažnosť
- Porcie
- 10 os.
- Chod
- Desiata
- Pridal
- Uverejnené
- 11. mája 2020
- 350,00 g
- Hladká múka
- 1,00 balenia
- Droždie
- 250,00 g
- Mlieko
- 50,00 g
- Cukor (kryštál alebo trstinový)
- 1,00 balenie
- Vanilkový cukor
- 50,00 g
- Maslo
- 2,00 balenia
- Škoricový cukor
- 2,00 PL
- Trstinový cukor
- 1,00 ČL
- Mletá škorica

- Z múky, cukru, mlieka, kvásku, 25 g roztopeneho masla a štipky soli vypracujeme cesto a necháme 30 minút kysnúť.
- Cesto rozvaľkáme na tenký plát približne obdĺžnikového tvaru, potrieme druhou polovicou roztopeného masla a posypeme zmesou škoricového a trstinového cukru a škorice.
- Cesto zrolujeme a nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska. Ukladáme na plech a nakoniec potrieme osladeným mliekom.
- Pečieme 15 minút na 200 stupňov. Dobrú chuť ☺️
Zatiaľ žiadne komentáre, buďte prvý!